Paastomietteitä

Hyvät seurakuntalaiset,

Miksi paastonaika Kirkossa?

Kristityn arjessa on sisäinen ja ulkonainen alue, hengellinen ja maallinen puoli. Voi tapahtua niin että arjen vaatimukset perheessä, työssä ja harrastuksissa sitovat meidät niin, että hengelliselle puolelle ei jää mitään tilaa. Ihminen unohtaa, että hän on iäisyysolento.

Kirkko palauttaa mieliin uskon perusasiat. Nyt tarvitsemme suurempaa keskittymistä ainoaan todella tarpeelliseen. Tämän takia luovumme joistakin hyvistä ja tavallisista sekä hyödyllisistäkin asioista joksikin aikaa. Annamme tilaa rukoukselle, ripille, raamatun lukemiseen, messuun osallistumiselle ja lähimmäisten rakastamiselle.
Nyt kysymme vakavasti itseltämme muutamia tarpeellisia asioita:

Harjoitanko omatunnon tutkistelua? Miten valikoin TV ohjelmat ja netin selailut? Mitä paastonaika vaikuttaa ruokiin ja juomiin? Otanko rukouksessa huomioon muittenkin asioita? Keitä voin auttaa?

Jeesus sanoi: “Tärkein on tämä: ‘Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi. Toinen on tämä: ‘Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.’ Näitä suurempaa käskyä ei ole.” Mark 12:28-31

 

El_Greco_(Domenikos_Theotokopoulos)_-_Christ_Blessing_('The_Saviour_of_the_World')_-_Google_Art_Project
El Greco, Christ Blessing (The Saviour of the World), (c.1600), Scottish National Gallery, Scotland.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close